Kategorier
Forsikring

9 tips til bilforsikring

Når det gjelder bilforsikring er det noen tips og triks som er nyttige å ha med seg. Med disse 9 tipsene vil du kunne få best mulig bilforsikring til en best mulig pris.

Bilforsikring er viktig
Bilforsikring er viktig å ha på plass
  1. Kutt ut fullkasko

Har bilen din en lav verdi bør du nøye deg med ansvar eller delkasko. Det er flere faktorer som spiller inn, hvor gammel du er, hvor god sjåfør du er og så videre. Fullkasko kan i noen tilfeller være et nødvendig onde. Er økonomien din solid, kan du velge delkasko. Unge kvinner er ofte mer forsiktige bileiere enn menn og de burde derfor vurdere delkasko.

  1. Spar kasko, dropp billån

Mange unge bilkjøpere må velge fullkasko selv om bilverdien er lav, dette fordi de finansierer kjøpet med billån og banken vil sikre pantet sitt.

  1. Sjekk pris hvert år!

Om du ikke sjekker forsikringene regelmessig, vil du fort tape penger. Det lønner seg nemlig å være bevisst og følge med. Sjekker du prisene hvert år vil du være sikker på at du holder bilforsikringen i sjakk og ikke kaster bort unødvendige penger.

  1. Bytt forsikring på ”riktig” tidspunkt

Bonusen din øker som regel når du bytter selskap. Det er vanlig at bonusen øker etter ett år med skadefri kjøring. Har du kjørt skadefritt seks måneder i ditt gamle selskap, vil som regel ditt nye selskap likevel øke bonusen din med 10 prosentpoeng. Vent derfor med å bytte til det har gått seks måneder.

  1. Prute opp bonusen

Normalt sett starter man med 20 prosent startbonus. Har du for eksempel vært medlem i et bilkollektiv og brukt bilen regelmessig og kan dokumentere at du har kjørt skadefritt, kan selskapet øke bonusen med så mye som 40-50 prosent.

  1. Oppdater vilkårene

Mye kan ha skjedd siden sist du sjekket vilkårene for bilforsikringen din. Det kan for eksempel godt være du har satt for høy kilometerstand i forhold til ditt behov, men dette kan ikke forsikringsselskapene vite. Dette er noe du selv må opplyse om, for at prisen skal synke. Prisen vil også synke om du øker egenandelen.

  1. Bytt bonus mellom bilene

Du får ikke automatisk like høy bonus på bil nr. 2 som du har på bil nr. 1. Det kan godt være du må starte fra scratch. Sjekk om du kan spare penger ved å overføre bonus. Du vil normalt ha anledning til å overføre bonus fra bil nr. 1 til bil nr. 2.

  1. Trenger du leiebil?

Sjekk hvor mye prisen synker om du tar den bort. Kjører du skadefritt i noen år, sparer du opp mye penger du kan bruke til leiebil eller annen transport.

  1. Gi beskjed!

Det er flere ting som påvirker prisen på forsikringen, som alarm, startsperre og alder. Gi beskjed om noe endrer seg her.

Spar penger på forsikring

Det vil lønne seg å sammenligne alle forsikringene dine, da flere selskap tilbyr samlerabatt på forsikringer. Når du mottar tilbud fra de ulike selskapene, vil du enkelt kunne sammenligne og velge det som passer best for deg.