Kategorier
Forsikring

Boligforsikring med innbo

Husk å sjekke hva boligforsikringen din dekker. Er det både innvending og utvendig?

Superdeking: Det er mulig å få en pluss- eller supervariant på boligforsikringen din, men flere selskaper krever at huset er under tretti år, noen setter grensa på femti år.

Tiltak: Husk å gi beskjed til forsikringsselskapet om du har tiltak som vannstoppekran eller boligalarm. Dette kan senke forsikringsprisen.

Bor du i kollektiv: Sjekk at innboforsikringen også dekker fellesområder.

Innboforsikring er viktig
Pass på å forsikre alt du eier. Ikke bare selve boligen.

Barn: Barn som flytter hjemmefra er kanskje også dekket av foreldrenes innboforsikring, men det er viktig å sjekke. Og også hvor lenge de eventuelt er dekket.

Unntak: Det er viktig å være klar over unntakene i forsikringen. Dette kan være skader fra et lekk tak, eller skader grunnet dårlig fundamentering. Sjekk din forsikring!

Dekker ikke: Sjekk om forsikringen din inkluderer dyre ting som kunst og smykker. Dette kan variere.

Sopp, råte og insektskader: Dette er et viktig punkt å sjekke når du skal sammenligne tilbud.  Ofte krever dette spesial- eller tilleggsforsikring, men su kan også skaffe deg dekning i en utvidet husforsikring hos noen selskap.

Dette er en liten sjekkliste det er viktig å gå gjennom for å se om selskapene tilbyr dette i husforsikringen eller om du må kjøpe en separat frosikring.