Kategorier
Forsikring

Hvorfor bør du bytte forsikring?

Lønner det seg å holde på samme forsikringsselskap år etter år, eller er det slik at man bør bytte innimellom?

Forsikringer er noe vi alle har, enten det er bilforsikring, innbo, reise eller boligforsikring. Det finnes selvfølgelig mange andre forsikringer som man kan ha, men dette er noen av de vanligste, og dermed også de man bør holde seg oppdatert på til enhver tid.

Spar penger

Hvert år bør du sjekke forsikringene som du har og se hvilke priser og bonus du får hos forsikringsselskapene. Hvis disse ikke er gode nok står du faktisk helt fritt til å velge andre forsikringsselskap, men du må sikre at du ikke går på en smell når det gjelder vilkårene. Noen ganger kan forsikringsselskap tilby lavere priser, men da går det som regel på bekostning av vilkårene. Det vil si at du får dårligere betingelser. Så sjekk alltid vilkårene før du aksepterer et tilbud på forsikring.

Orden på forsikringer gir frihet
Det er viktig å ha orden på forsikringene. Det gir deg ekstra frihet.

Bidra til lavere priser selv

Ja, ved å sjekke forsikringene dine hvert år, er du med å bidra til at forsikringsbransjen må være på tå hev. Det betyr at de må faktisk hele tiden jobbe med å holde gode priser og gode vilkår, for ellers mister de kundene til andre selskap som faktisk kan gi dem bedre tilbud. De som velger å holde seg til samme forsikringsselskapet i mange lange år, gjør med andre ord seg selv og alle andre en bjørnetjeneste. For forsikringsselskapene vil holde prisene så høyt de klarer så lenge de klarer.

Hvordan skifter du forsikring?

Det første du bør gjøre er å sjekke hvilket tilbud ditt forsikringsselskap gir deg. Så kan du ta kontakt med andre forsikringsselskap og sjekke deres tilbud. Du kan sjekke med venner, familie og kollegaer for å se om de er fornøyde med noen bestemte selskap. Men den letteste måten å skifte på er ved å legge ut forsikringene på anbud, da kan du faktisk spare tusener om du har dårlig forsikring i utgangspunktet. Du legger ut detaljene om forsikringene du ønsker og etterhvert vil forsikringsselskapene ta kontakt med deg med sine tilbud. Les over tilbud og vilkår, se hvilke bonuser og avslag du får, før du så tar en avgjørelse.