Kategorier
Forsikring

Delkasko eller fullkasko

Når du skal velge rette forsikringen for din bil er det mye å tenke på, mest av alt hva slags dekning du ønsker og har råd til.

Det er fort gjort å tenke at man skal gå for den billigste løsningen som er delkasko, spesielt om man har lite penger å rutte med hver måned. Men er dette virkelig den beste løsningen? Nei, dette er langt ifra den beste løsningen, spesielt om du har dårlig råd og valget faller på en nyere bil.

Vurder om du bør ha delkasko eller kasko.
Sjekke om det lønner seg med kasko eller delkasko.

Delkasko

Om du kjøper en bil av en litt eldre årgang, og du tenker du har råd til å kjøpe noe lignende om ulykken skulle være ute, så kan delkasko være et alternativ. Den gir helt vanlig ansvarsdekning, rettshjelp i eventuelle tvister og sikrer deg hvis bilen blir utsatt for brann, tyveri, glass eller behøves å reddes. Den kan også inkludere løsøre opp til en gitt sum og veihjelp til inn og utland.

Kasko

En kasko forsikring dekker alt det den vanlige delkaskoen dekker, men den kan også inneholde en god del mer. For eksempel kan du få dekket skader på egen bil etter sammenstøt eller annen ytre påvirkning. Du kan få dekket ny bil og i neon tilfeller leiebil mens du venter på at bilen skal bli fikset. Dette støtter argumentet for at du bør ha dette om du har en nyere bil, eller en bil som det vik koste deg for mye å erstatte selv.

Det er for eksempel også mulig å få dekket skader på bilen som oppstår mens bilen er parkert på en parkeringsplass. Har du fastmontert utstyr på bilen, kan dette også erstattes med full kasko opp til en bestemt sum. Skulle du glemme, låse inne eller miste nøkkelen til bilen kan du få hjelp til å åpne bilen og eventuelt få ny nøkkel.

Det er jo klart at full kasko koster mer, men det er også lavere egenandeler enn det er på delkasko. Har man dårlig råd er det gjerne lettere å ha full kasko ettersom man betaler litt hver måned og man da får hjelp med det meste.