Kategorier
Forsikring

Dette må du vite om båtforsikring

De fleste av oss er gode på å forsikre både hus og bil, men ikke alle er like gode på å huske på de andre eiendelene våre. Husk at alt med høy verdi bør være sikret på en eller annen måte.

Du har garantert en god forsikring på bilen din, men har du husket på å tegne en forsikring til båten din? Hvis ikke har du fått en viktig påminnelse nå.

De fleste forsikringsselskaper tilbyr gode avtaler både til scooter, båt, seilbåt, kano, robåt, kajakk, MC og andre kjøretøy. Eier du noe av dette, er det lurt å vurdere en forsikring.

Ansvarsforsikring må du ha

Dette kjenner vi igjen fra kjøretøyet vi har på veien. I Norge er du nødt til å ha ansvarsforsikring når du kjører båt eller bil. På en eller annen måte må du altså forsikre båten din, men vær oppmerksom på at en ansvarsforsikring kun er en «grunnpakke».

Du burde derfor vurdere å velge en forsikring som gir deg bedre dekning enn som så. Akkurat hvor stor pakke eller dekning du skal gå for kommer blant annet an på båtens verdi. Hvis du har lånt penger til å kjøpe båt, er det enda viktigere med en god forsikring for å unngå økonomiske problemer.

Mye kan skje på vannet

Selv om vi er gode på å forsikre hus og bil, er vi nok raske med å tenke at det ikke skjer noe med båten vår. Disse tankene skal man være forsiktig med å holde på. Mye kan skje mens man er på vannet – tenk bare på skjær, andre båter, sjø, vær og vind. Norge har mye å by på, noe som kan føre til at båten din får tøff behandling.

Skaff deg en god avtale

Forhåpentligvis har du nå skjønt hvorfor det er viktig å tegne en båtforsikring. Dersom du er usikker på veien videre skal du nå få et godt råd: Skaff deg flere tilbud. Dette er den beste måten å sikre at du ikke betaler for mye for en god båtforsikring.