Kategorier
Forsikring

Slik får du tilbud på forsikring

Veldig mange betaler unødvendig mye i forsikring, og sannsynligheten er stor for at også du gjør det. I løpet av livet går man gjennom mange faser, fra student, til etableringsfasen, til pensjonistfasen. Ulike faser i livet stiller ulike behov til forsikring, og det er gjerne slik at desto lenger ut i livet man kommer, jo flere eiendeler har man og flere forsikringer trengs.

Forsikringer skal erstatte økonomiske tap som forekommer ved tilfeldighet, utforutsette hendelser. Forsikringer skal gi deg økonomisk trygghet: noen må du ha, andre bør du ha og andre igjen er gode å ha. Hvilke forsikringer hver enkelt bør skaffe seg og man mener er nødvendig er en individuell vurdering å ta.

Flere ting å passe på

Noe du bør passe på er at du ikke er dekket dobbelt opp. Dette er helt unødvendig, så sjekk vilkårene i de forsikringene du har eller skal skaffe deg. En annen ting å tenke på er at ved etablering av sikkerhetstiltak i boligen vil de fleste forsikringsselskaper gi deg rabatt for slike gode tiltak. Et slikt tiltak kan være installering av boligalarm.

Være lojal?

Mange er lojale mot forsikringsselskapet sitt fordi dette gir ofte noen prosentpoeng lavere pris. Men dersom man shopper forsikringer hos ulike forsikringsselskaper så kan det være mye penger å spare! Sjekk derfor tilbud og pris fra flere ulike forsikringsselskaper, og benytt deg gjerne av anbudstjenester – så må forsikringsselskapene konkurrere for deg som kunde. Dersom du allerede sitter med forsikringer, bør du ha en regel om å sjekke de en gang i året. Dette for å sikre at prisen ikke økes jevnt og trutt. Dersom du oppdager at et annet forsikringsselskap tilbyr en tilsvarende forsikring du sitter på, men du er fornøyd med nåværende forsikringsselskap kan du sende ditt selskap en mail med pristilbudet fra konkurrenten. I mange tilfeller vil da ditt forsikringsselskap matche tilbudet for å ikke miste deg som kunde. Her blir det vinn-vinn situasjon for begge parter.

Dette gjør du for å få en billigere, god forsikring

  • Gjør sikkerhetstiltak for ekstra rabatt
  • Samle forsikringene for å få samle rabatt
  • Sjekk priser jevnlig over tid, en gang i året er en god regel
  • Få nåværende forsikringsselskap til å matche andre selskaper der prisen er lavere
  • Legg ut på anbudstjenester for å få flere tilbud med gode priser

HUSK: se ikke bare etter pris, sjekk vilkårene!