Kategorier
Forsikring

Forsikringer du må ha, bør ha og kan droppe

Det er utallige forsikringer å velge mellom, og i den jungelen kan det være vanskelig å finne ut hva man faktisk må ha og ikke. Forsikringsselskapene ønsker selvfølgelig at du skal ha flest mulig forsikringer, men noen av disse koster mer enn det smaker. Dette er forsikringene du faktisk må ha, de du kanskje bør ha, og de du kan kutte på dagen.

 

Disse forsikringene må du ha

Ansvarsforsikring til bil: Det er obligatorisk å ha ansvarsforsikring når du eier en bil. Forsikringen dekker skader du påfører andre i trafikken og personskader på passasjer og fører. Skader på din egen bil må du selv betale.

Uføreforsikring sykdom: Skulle du bli varig ufør risikerer du en stor inntektsnedgang. Hvor høy uføreforsikringen din bør være, avhenger av din nåværende inntekt, familiesituasjon og gjeld.

Boligforsikring og innboforsikring: En av de viktigste forsikringene du kan ha, er en god boligforsikring. Skulle det oppstå for eksempel brann eller vannskader, kan regningene bli på over en million. En innboforsikring erstatter innbo i boligen ved vannskader, brannskader, naturskade og tyveri. I et sameie eller borettslag, er det ofte en felles bygningsforsikring som dekker det utvendige.

Uføreforsikring gir deg trygghet
Uføreforsikring gir deg en økonomisk trygghet

Disse forsikringene bør du ha

Reiseforsikring: Velg en helårs reiseforsikring, da er du forsikret på korte og lange reiser.

Bilforsikring: Velger du delkasko fremfor fullkasko, kan du spare en del penger. Vurder å droppe fullkasko dersom bilen din er verdt mindre enn 100 000 kroner.

Eierskifteforsikring: Ved salg av bolig bør man tegne en eierskifteforsikring. Denne sikrer deg mot økonomiske krav som kan komme fra boligkjøper. Har du en eierskifteforsikring kan du bare henvise dem rett til forsikringsselskapet.

Barneforsikring: Forsikringen gir erstatning ved invaliditet grunnet ulykke og sykdom.

Boligkjøperforsikring: Denne forsikringen kan spare deg for tid og penger om det skulle være feil eller mangler ved boligen du har kjøpt og du står trygt med en slik forsikring.

Reiseforsikring på turen
Reiseforsikring gir deg trygghet uansett hvor du er

Disse forsikringene kan du droppe

Kjøpsforsikring: Slike forsikringer kan bli dyre over tid. Ofte kan det være at innboforsikringen allerede dekker dette og du har lovfestet rett til reklamasjon og kjøpsgaranti fra produsenten. Noen kredittkort har også en kjøpsforsikring hvis du betaler med kortet.

Uflaksforsikring: Slike forsikringer er ofte dyre og dekker småting du klarer å erstatte på egenhånd.

 

Spar penger på forsikringene dine

Både priser og vilkår vil variere mye mellom forsikringsselskapene. Derfor lønner det seg alltid å sammenligne før du velger hvilket selskap du ønsker å ha forsikringene i. Når det gjelder reiseforsikring er det ekstra viktig å undersøke vilkårene nøye slik at du er sikret økonomisk hjelp om noe skulle skje på reise.