Kategorier
Forsikring

Grønt kort på bilreise utenlands

Når du skal ut å reise med bil så er det viktig å ha papirene i orden, da blir bilturen desto hyggeligere for man slipper bekymre seg for hva som kan skje på turen. Men hva er egentlig det grønne kortet du skal ha med på bilreisen? 

Det er mange nordmenn som velger å sette seg i bilen og kjøre på lange ferieturer helt til for eksempel Spania, Portugal eller Frankrike. Det lar seg jo absolutt gjøre så lenge man følger lover og regler for hvordan man skal kjøre, hvilket papirarbeid man må ha med seg og hvor mye hvile man skal ha når man kjører lange strekninger. Det er for eksempel viktig å sjekke om man reiser til land som for eksempel Storbritannia som kjører på motsatt side av hva vi er vant til.

Hva må du ha med?

Du må ha med pass til alle som reiser selvfølgelig. Når det kommer til bilen må du ha med vognkort og gyldig førerkort. For at offentlige myndigheter skal ha informasjon om det skulle skje en ulykke av noe slag, så må du ha med det grønne kortet. Dette er et internasjonalt forsikringsbevis som viser at du har en gyldig ansvarsforsikring. Dette kan gjøre situasjonen rundt en ulykke mye lettere ettersom en eventuell motpart da kan slappe mer av, fordi de vet du har forsikring

Det er ikke alle land denne forsikringen gjelder i, så det er viktig at du tar kontakt med forsikringsselskapet ditt og hører hvilke land du ikke kan bruke din forsikring og hva som eventuelt trengs for å kunne bruke din forsikring der.

Det er viktig å ha forsikringene på plass før ferien.
Vær klar for reisen med forsikringene i orden.

Reiseforsikring?

Du bør også sjekke opp hva du trenger av reiseforsikring for deg og reisefølget. Skal dere for eksempel ha en del løsøre i bilen må dere finne ut hva bilforsikringen dekker og hva en eventuell reiseforsikring kan dekke. Reiseforsikringen er gjerne også tidsbegrenset så dette bør du sjekke ut om dere skal på en lang tur som tar tid å gjennomføre. Noen har reiser opp til 30 dager mens andre forsikringer har forsikring for lengre reiser om nødvendig.