Kategorier
Forsikring

Ha god nok dekning

Har du sjekket forsikringene dine i det siste for å finne ut om du har god nok dekning? Det er faktisk ganske viktig om du har tenkt å få riktig erstatning når uhellet er ute.

De fleste av oss tenker nok ikke så mye på forsikringene våre, de bare ruller og går, premiene blir betalt og man tenker at alt er greit. Det man gjerne ikke tenker på er at det skjer ting i livet og det blir gjerne endringer i verdier man forsikrer, enten at ting får mindre verdi eller at det blir mer verdier gjennom kjøp av nye ting som har stor verdi.

Pass på at du har nok dekning på forsikringene dine.
Nye verdifulle gjenstander øker behovet for forsikring. Pass på at du har nok dekning.

Endringer i livet

Når man gjennomgår store endringer i livet så vil det naturligvis føre til en del endringer i hva man trenger av dekning når det gjelder forsikringer. Flytter du sammen med en partner må dere forsikre boligens verdi, men også den samlede verdien av innboet. Når du og partneren eventuelt avslutter samboerskap, må man se over forsikringen i forhold til hva du sitter igjen med og hva som skal forsikres.

En annen ting folk gjerne glemmer er at når man pusser opp boligen så øker også verdien i boligen. Det er selvfølgelig avhengig av hva man pusser opp, men bad, kjøkken og eventuelle påbygg kan heve verdien i boligen betraktelig. Da blir det ekstra viktig å sørge for at forsikringen blir endret i forhold til dette.

Konsekvensene om man har feil dekning?

Enkelt og greit kan du risikere å betale for mye for forsikringen din om du ikke sjekker i forhold til verdier i hjemmet ditt. Men om du ikke forsikrer bolig, innbo, fritidseiendom eller biler i henhold til den faktiske verdien kan du faktisk risikere å sitte igjen med for lite i erstatning om noe skulle skje. Man har jo et ønske om at bolig, innbo, bil eller hva det nå enn er man forsikrer, faktisk skal kunne erstattes med det man får fra forsikringsselskapet. Men det innebærer altså at forsikringsselskapet har fått den korrekte informasjonen fra deg og at du har betalt forsikringspremier i henhold til faktiske verdier.