Kategorier
Uncategorized

Hva er familieforsikring?

Har du og din familie behov for familie forsikring, og hva er det egentlig?

Har man familie som alle bor under samme tak så er det greit at det finnes en del måter å forsikre eiendeler og selve familien på. En familieforsikring er nettopp en form for innboforsikring der man har forsikret alle medlemmene i familien som bor på samme adresse sine ting. Det er jo ganske logisk når man tenker på det, at alle tingene i et hus forsikres, uansett hvem som eier dem.

Når behøves familieforsikring?

Det første kriteriet er jo at det bor mange i samme familie på en adresse. Det er kanskje begrensede verdier de minste i familien har, men i dag er det for eksempel mer og mer vanlig at selv de minste har egne telefoner eller nettbrett som de koser seg med. Det man må ha ordentlig oversikt over er hvilke verdier som faktisk finnes i boligen. Det er bedre å forsikre litt for mye enn for lite. Faktisk er det mange av oss som ikke har ordentlig peiling på hvilke verdier man har i boligen, og det kan føre til at man går på en smell. Husk også at ting med veldig stor verdi som kunst bør forsikres for seg selv. Det er ikke alt kunst og smykker du kan få igjen på vanlig innboforsikring.

Forsikring for familien
Skaff deg riktig forsikring for familien

Vit hva du forsikrer

Beste måten å sikre at du ikke betaler for mye på forsikringen er å faktisk vite hva det er du skal forsikre. Snakk med familiemedlemmene dine og hør hva de har av verdi som de syns det er viktig å forsikre. Selv om du har en aldri så god hjerne så er det fort gjort å glemme alt man har av verdi i en bolig, spesielt i et hus med flere etasjer. Kanskje ektefellen har masse arvesølv liggende som du ikke vet om?

Forhør deg på pris

Når du vet hva som må forsikres bør du finne ut hvilket selskap som har de beste prisene og de beste vilkårene. En måte å gjøre dette på er å legge ut familieforsikringen på anbud slik at forsikringsselskapene kan kontakte deg med sine tilbud og vilkår. Det eneste du da trenger å gjøre er å velge det tilbudet som passer deg og familien best.