Kategorier
Forsikring

Hvilke forsikringer bør du ha?

Enkelte forsikringer er viktigere å ha på plass en andre. Vi gir deg noen gode råd på veien!

Når du skal finne forsikring med gode vilkår kan det være greit å sjekke ut de du har eller kan få hos fagforeningen eller via arbeidsplassen, der kan du få gode vilkår. Men det kan også lønne seg å sjekke ut forsikringer på anbudstjenester og få gode tilbud på det du ikke har automatisk gjennom jobb og fagforening.

Forsikre verdiene

Det du bør på er hvilke verdier har du som bør forsikres og hva bør de forsikres for? Og så må du tenke på hva du trenger av forsikringer for å sikre deg og din familie. Sånn i første omgang er det logiske å tenke på personforsikringene slik at du sikrer deg og familien i tilfelle det skjer ulykker eller andre ting som fører til uførhet eller dødsfall. Dette påvirker familiesituasjonen og økonomien. Ufør inneholder gjerne også en gjeldsforsikring slik at du kan få gjelden slettet ved ufør.

Forsikre hus og hjem
Forsikre hus og hjem

Sørg for sikker bosituasjon

Det andre du bør tenke på er forsikring av hus og hjem. Selve boligen må forsikres i tilfelle det for eksempel skulle bli en brann eller oppstå vannskader. Selve innboet må også forsikres slik at dere kan få kjøpt nye ting om noen ting skulle bli stjålet eller forsvinne. Et lite tips her kan være å ta bilder av de ting som er verdifulle, som for eksempel smykker og malerier. Samle kvitteringer på alt dere kjøper og tar i bruk i husholdningen.

Når det kommer til bil er det faktisk helt nødvendig å ha forsikring for å kunne kjøre på norske veier. Reiser dere mye må dere ha reiseforsikring, spesielt om dere reiser i land utenfor EØS og EU, som for eksempel USA og Asia.

Sammenlign forsikringer

Det vil alltid lønne seg å sammenligne forsikringer før du bestemmer deg før hvilke du skal ha. Dette gjelder først og fremst vilkår. På den måten er du sikker på at du har god nok dekning om uhellet skulle være ute. Etter at du er sikker på at dekningen er god nok, gjelder det å sammenligne prisen. Den varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap og det er jo ikke vits å betale for mye?