Kategorier
Forsikring

Hvordan finne beste reiseforsikring

En god reiseforsikring bør dekke alle typer reiser. Det anbefales at du kjøper en helårs reiseforsikring, med mindre du kun skal på en eneste utenlandstur i år.

Høy alder, lang reise

En del reiseforsikringer har en øvre aldersgrense på 70 eller 75 år og du må derfor kjøpe en tilleggsdekning om du er eldre enn dette. Det er heller ikke uvanlig at forsikringer setter en grense på opphold i utlandet, som for eksempel 45 dager. Skal du være i utlandet lengre enn dette må du kjøpe en tilleggsdekning, velge supervarianten eller bytte selskap om andre skulle ha høyere grense. Skal barnet i familien på utveksling i utlandet, er det ikke nok med en ordinær reiseforsikring.

Europeisk helsetrygdekort

Dette bør du ha om du skal reise til et land i EØS-området og det gir deg rett til behandling på lik linje med borgerne i oppholdslandet. Du bestiller enkelt helsetrygdekortet på www.helsenorge.no og her bruker du BankID eller MinID for å logge deg inn. Du trenger likevel reiseforsikring fordi:

– Helsetrygdekortet gjelder ikke utenfor EØS-området.

– Helsetrygdekortet dekker ikke utgifter som hjemreise, avbestilling og så videre.

Reiseforsikring på turen
Reiseforsikring gir deg trygghet uansett hvor du er

Kredittkort

De fleste kredittkort gir deg en reiseforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kortet. Det er likevel anbefalt å ha en helårs reiseforsikring fordi:

– Du alltid må huske på å betale minst halvparten av reisen med kortet for at forsikringen skal tre i kraft.

– Det er generelt sett mindre gunstige vilkår på en del områder

 

Viktige vilkår i reiseforsikringen

Pris

Jo høyere egenandel, dess lavere pris. Det anbefales at du har lav egenandel på reise. Det finnes basisversjon og ofte en supervariant. Forskjellen er høyere maksgrenser for reisegods, avbestillingskostnader etc. Vurder dette opp mot ditt behov.

 

Service i utlandet

Er selskapet en del av SOS international eller har selskapet egne servicekontor? Spør gjerne venner og bekjente om de har erfaringer med slike alarmsentraler.

Sjekk vilkår på reiseforsikring
Sett deg inn i vilkårene på din reiseforsikring

Reisegods

Om du har dyre gjenstander, bør du tegne en egen tilleggsforsikring. Dette fordi selskaper har en total grense for tapt reisegods og maksgrenser per gjenstand.

 

Avbestilling

Hvis minstemann skulle bli dårlig med vannkopper, kan du tape mye penger ved kjøp av nye billetter.

 

Sykdom

Vil forsikringen dekker mer enn behandlingen, slik som å fly familien ned som støtte?

 

Søksmål

I utlandet kan erstatningssummene bli enorme, som for eksempel om du forårsaker en ulykke. Det er derfor viktig at forsikringen har en høy eller ubegrenset beløpsgrense.

Les alltid unntak og det med liten skrift. Driver du med ekstremsport og lignende bør du undersøke om du trenger ekstra dekning.

Sammenlign tilbud fra flere selskaper

Om du skal kjøpe reiseforsikring, er det viktig å sammenligne flere før du velger. Dette gjør du enkelt ved å først og fremst sammenligne vilkår på reiseforsikringen hos ulike forsikringsselskaper. Her kan det være store forskjeller i dekning! Når du har sjekket at vilkårene er på plass, gjelder det å sammenligne pris. Ved å i tillegg være litt prisbevisst er det fort penger å spare.