Hvorfor bør du ha hundeforsikring?

Har man hund skal man kunne sørge for at hunden får medisinsk hjelp om det er nødvendig. Et skritt på veien for å sikre kjæledyret er å ha en god hundeforsikring.

De fleste som har eller har hatt hund vet at det er mye som kan skje våre firbeinte venner. De kan bli syke akkurat som oss, og de kan også få veldig alvorlige sykdommer, noe man aldri kan vite på forhånd når man kjøper dem. Vi vet også at de kan komme ut for ulykker slik at de får store eller små skader som kan koste mye penger å få fikset hos veterinær, og disse tingene skjer selvfølgelig når den vanlige veterinæren er steng så du må på veterinærvakta.

Begrens kostnadene

Om det skulle være at hunden blir syk, så er det greit å ha en hundeforsikring av mange årsaker. Først og fremst fordi det vil begrense de faktiske kostnadene ved eventuell medisinsk behandling, operasjon eller oppfølging og rehabilitering. Det er faktisk slik at hunder kan også få en god del av de samme sykdommer som vi mennesker, men de er dessverre ikke sikret av velferdsordninger på samme måte som oss. Deres helse og liv er avhengig av at vi som eier dem kan ta oss av dem. Når hunden blir syk eller har behov for operasjon på grunn av ulykke kan det brått komme opp i 50 000 kr, og det er de færreste av oss som har det liggende rundt.

Du må vurdere hva som er viktig for deg å ha med i forsikringen. Om du for eksempel har en av de populære rasene mopps eller engelsk bulldog, kan det være greit å ha medisiner også inkludert, ettersom disse rasene gjerne har en del helseproblemer som krever medisiner over lang tid. Det er også viktig at du sørger for å forsikre hunden så fort du får den, ettersom mange forsikringer ikke dekker sykdommer hunden hadde når avtalen ble inngått.

Husk å forsikre hunden din.
Ikke glem å forsikre hunden din. Det kan være godt å ha hvis uhellet er ute.

Direkte oppgjør

Når du skal se etter hundeforsikring er det lurt å se etter noen som din veterinær har direkte oppgjør med. Da slipper du å måtte ut med pengene først, veterinæren tar kontakt direkte med forsikringsselskapet og det eneste du må betale er selve egenandelen.