Hvorfor forsikre din katt?

Vurderer du å forsikre katten din men er usikker på om det lønner seg? Her får du noen gode tips til hvorfor det er lurt å forsikre pus.

Det er omtrent 300 000 husholdninger i Norge som har katt og det er gjerne flere katter i en husholdning også. Men det finnes uendelig mange katter som ikke har noe hjem, katter som går løst etter at de enten er født ute, har rømt eller er blitt dumpet ute. Ettersom katten er et husdyr som er veldig fritt og gjerne går løst ute store deler av tiden kan kattene dessverre være utsatt for mer ulykker og skader enn andre husdyr. Spesielt gjelder dette hankatter som ikke er kastrerte, ettersom de da blir regnet som trussel for andre hankatter i området.

Husk å forsikre dyrene dine.
Katter bør også ha forsikring hvis uhellet skulle være ute.

Dyrt med veterinær

Det er faktisk ganske dyrt med veterinær, og katter de bryr seg lite om reduserte åpningstider eller helgetillegg og kveldstillegg når de blir syke eller skadet. Det betyr at for eier kan det økonomiske aspektet av behandlingen ha mye å si. Noen kan og vil betale opp til 30 000 for å hjelpe katten sin, mens andre ikke har mulighet til dette, gjerne på grunn av økonomi. I sånne tilfeller er det bra å ha forsikring fordi da er katten sikret behandling og eier vil bare betale en egenandel for selve behandlingen. Det er større sjanse for at pus da overlever og slipper å bli avlivet for at eier ikke har sjanse til å betale nødvendig behandling på grunn av økonomi.

Er uhellet først ute

En annen ting det er verdt å påpeke er at Mons bør bli både kastrert og chippet. Om man ikke sørger for dette så vil katten din mest sannsynlig være med å bidra til at det blir mange løskatter i området hvor du bor. Men dette er også veldig positivt om katten din skulle forsvinne og bli skadet mens den er borte. Om katten blir tatt med til veterinær for behandling, vil det om du har rette forsikringsselskapet, bli direkte oppgjør mellom forsikringsselskap og veterinær. Om katten har forvillet seg til en annen kommune eller et annet fylke som gjør det vanskelig for deg å komme deg til veterinæren med en gang, er dette en fordel.