Kategorier
Forsikring

Innboforsikring for unge

Flytte hjemmefra

Når du melder flytting i folkeregisteret er du ikke lenger dekket av innboforsikringen til foreldrene dine. Å ha innboforsikring selv om du er ung er viktig – enten du leier eller eier bolig. Unge får ofte en god pakkepris på ulike forsikringer, for eksempel en pakkepris på reise- og innboforsikring. Det er viktig å huske på at tingene dine kan være verdt mer enn du selv tror. Innboforsikringen gjelder uansett hvor du bor i Norge.

Forsikring som student

Uavhengig om du er student og bor på hybel, leier en leilighet eller kjøper deg en bolig, bør du ha en innboforsikring som vil sikre tingene du eier. Legger du sammen verdiene på for eksempel sportsutstyr, klær, smykker og andre gjenstander i hjemmet ditt, kan du fort oppleve at du har mer verdier enn du først antok.

Forsikre hus og hjem
Forsikre hus og hjem

Som student må man ofte leve stramt og man har anstrengt økonomi, men det kan likevel være veldig lurt å avse noen kroner til forsikring. Som student kan det være smart å kutte utgifter, men kutter du ut de viktigste forsikringene kan det være risikabelt når det kommer til de store økonomiske konsekvensene man kan oppleve.

Ekstra trygghet

Forsikring kan ofte føles kjedelig og unødvendig for unge. Men det er når skaden først oppstår at man skjønner hvor viktig det er å ha forsikring. Det kan være fornuftig at unge ser nøye gjennom økonomien sin og tar med forsikringsutgifter i de faste utgiftene sine. Å ha forsikring som ung, kan være en rimelig forsikring mot å slippe å komme i dypt økonomisk uføre som start på voksenlivet.

Innboforsikringens egenandel

Det er viktig at du er klar over at det i alle forsikringsoppgjør blir trukket fra en egenandel. Dette gjøres for å kunne sile ut småskader. Egenandel ved bruk av innboforsikringen er det beløpet som du selv må betale ved en eventuell skade. Størrelsen på egenandelen varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Det finnes mange alternativer du kan velge mellom, men vanligvis er egenandelsbeløpet fra 2000 kroner og oppover. Det blir en reduksjon i prisen på forsikringen jo høyere egenandel du velger å ha. Noen hendelser vil likevel ha spesielle egenandeler.  For en billigere innboforsikring kan du derfor velge å betale en høyere egenandel. Derimot må du vurdere om dette er verdt det om uhellet skulle være ute og du må betale egenandel.