Kategorier
Forsikring

Innboforsikring må du ha

Innboforsikring er en av forsikringene du absolutt bør ha. Det kan bli både kostnadsfult og irriterende om uforutsette hendelser og skader skjer. Innboforsikring skal gi deg en økonomisk trygghet, slik som ved innbrudd, brann, vannlekkasjer og mer. Innbo er alt av løse gjenstander i boligen som møbler, malerier, klær, sykler og mer. Innboforsikring dekker altså alt du har med deg når du flytter. Dersom du bor i hus som du eier, må du i tillegg ha hus-forsikring for å dekke ”skallet” og huset ellers. Om du bor i en egen leilighet så er boligen for øvrig, alt av overflater og faste installasjoner dekket av bygningsforsikringen til sameiet eller borettslaget.

Innboforsikringer deles ofte opp i to, der den ene dekker de mest alvorlige skadene som brann, tyveri og vannlekkasje. Mens den andre er mer komplett og i tillegg dekker ID-tyveri, utleieforsikring, bekjempelse av skadedyr, skadde ved flytting og mer.  Dersom du har svært kostnadsfulle gjenstander kan det lønne seg å verdisak- forsikre disse i tillegg. Dette kan være gjenstander som smykker, sykler, malerier og ellers annen kunst og teknisk utstyr av høy verdi. Grunnen til at man bør skaffe seg en verdisak-forsikring i tillegg er at ikke alt dekkes av innboforsikringen. Et eksempel er en sykkel som ofte dekkes inntil 30 000kr, men dersom du har en sykkel av høyere verdi enn dette bør sykkelen verdisak- forsikres. Hvis ikke risikerer du å ikke få hele dekket om det skjer noe med den.

Som ved alle andre forsikringer kan man justere egenandelen. Denne ligger ofte mellom 4000 til 15 000kr. Desto høyere egenandel, jo lavere blir prisen på innboforsikringen. Greit å vite: Dersom du er mellom 18 til 25-29 år (kommer an på hvilket forsikringsselskap det er) kan du få en fin pris på en pakkeforsikring som gjelder både innbo og reiseforsikring.

Til slutt så anbefaler vi deg å ta bilder av tingene dine. Dersom noe skulle bli stjålet eller skadet, så er det lettere å huske hva som nå er borte. Dette hjelper også forsikringsselskapene til å hjelpe deg.