Kategorier
Forsikring

Økt fare for brann i desember

Vi ser det samme skje hvert eneste år, hus og leiligheter brenner ned til det ugjenkjennelige fordi folk ikke passer godt nok på peis, stearinlys og tekstiler. Vi oppfordrer deg til å passe godt på!

Desember er måneden for masse kos foran peisen med ullpledd, varm te i koppen, stearinlys på bordet og ikke minst en god bok i fanget, eller en armkrok å kose i. Det er adventstid og barna gleder seg hver søndag mens man teller ned til den store dagen, nemlig julaften. Mørket og kulden jages vekk med stearinlys i vinduene og fyr i peisen. Men det er dessverre fort gjort å glemme disse tingene. Enten fordi man sovner fra det eller man går til et annet rom eller så langt som butikken. Men ild skal man ikke leke med, den kan være ekstremt destruktiv og gjøre stor skade.

Husk røykvarsler og brannslukker

Noe av det første du bør gjøre om du ikke allerede har gjort det er å sjekke alle røyk og brannvarslere i boligen. Har de nok batteri eller bør du skifte? Brannslukkeren skal ikke ha gått ut på dato og den skal stå lett tilgjengelig i boligen. Gjerne flere om det er en bolig over flere etasjer. Det finnes også andre produkter som er smarte å ha som brannteppe og brannslukkingsspray.

Pass på å ha forsikringene på plass.
Det er viktig å passe på at man har alle forsikringene på plass.

Ikke glem forsikring

Har du ikke forsikret boligen og det oppstår brann, kan du risikere en skikkelig katastrofe. Uten forsikring får du nemlig ikke renovert eller bygget opp ny bolig. Uten innboforsikring får du ikke erstattet innbo som møbler, teknisk utstyr, kjøkkenutstyr og andre ting du har i boligen. Som regel er det ikke snakk om store summene du betaler i forsikringen men det er veldig verdt det om uhellet faktisk er ute og noe skulle skje med bolig og innbo.

Det kan også være verdt å ha noen personforsikringer også, i tilfelle det faktisk skulle begynne å brenne og noen blir skadet eller i verste fall drept. En økonomisk erstatning kan aldri erstatte en annen person, men det kan hjelpe deg å bygge opp livet igjen.