Så ofte bør du bytte forsikring

Hvor ofte bør man egentlig gå over forsikringene sine og eventuelt skifte selskap?

Det er dyrt å leve i Norge og det blir ikke akkurat billigere med tiden. Til og med turistene steiler av prisnivået her selv om de som regel var godt advart før de kom hit. Med andre ord så er det viktig for nordmenn å spare penger der man kan, og sørge for at man ikke betaler unødvendig mye for det man er nødt for å ha.  En av tingene som man faktisk kan spare en del penger på er forsikringene. Dette er fordi forsikringsselskapene har gode bonusordninger og de jakter stadig etter nye kunder.

Få oversikt over forsikringene

Du bør sette opp tid en gang i året til å gå over forsikringsordningene dine. De fleste voksne i dag har mange forskjellige forsikringer og det er dessverre en del av oss som velger å holde oss til samme selskapene i troen på at det gir oss bedre priser og bedre vilkår. Men dette er langt i fra sannheten og nettopp derfor bør du sjekke rundt en gang i året. Du bør også ta en gjennomgang om det er sånn at du trenger en ny forsikring og du ønsker å finne beste forsikringene for deg. Man får gjerne bedre priser som totalkunde.

Husk å sjekke forsikringene dine.
Sjekk forsikringene dine ofte, og se hvor mye du kan spare.

Hva bør du gjøre?

Når du har fått en oversikt over de forsikringer du har og om du eventuelt trenger noen nye, kan du begynne prosessen med å lete etter forsikringsselskap. Du kan først hente inn tilbud hos det eller de selskap som du allerede benytter deg av. Så kan du ta kontakt med flere andre forsikringsselskap og se om det er slik at de kan tilby deg bedre priser og bedre vilkår.

Ønsker du ikke å gjøre all den jobben det er med å hente inn tilbud, så kan du legge ut forsikringene på anbud og få forsikringsselskapene til å kontakte deg med sine tilbud. Da er det opp til deg å sammenligne priser og vilkår før du tar en informert avgjørelse slik at du får de beste forsikringene for dine behov og ikke minst, din lommebok.