Kategorier
Forsikring

Sammenlign forsikringer

Gjennom livet vil man få behov for ulike forsikringer. Når du er student holder som regel en personforsikring, innboforsikring og reiseforsikring. Disse finnes ofte i en pakke, der man få dekket alle behovene for en god pris som ung eller som student. Jo eldre man bli, desto mer skal forsikres. Etter hvert kjøper man seg bolig, bil og andre verdisaker som bør forsikres.  Uansett hvilken fase i livet du er, bør du alltid sammenligne forsikringer. Dette vil nemlig lønne seg i lengden.

Når du skal kjøpe forsikring er det en fordel å sammenlikne ulike forsikringsselskaper for å sikre at du får den beste forsikringen som er både god på pris og vilkår. Mange betaler for mye for sine forsikringer fordi de er lojale mot sitt forsikringsselskap. Du kan altså, selv om du allerede sitter med en forsikring, med fordel sjekke priser hos andre selskaper og forhandle frem en god pris hos ditt eget selskap dersom du er fornøyd med de. Når ditt forsikringsselskap vet at du ser på andre konkurrenter vil de ofte matche tilbudet for å beholde deg som kunde. Om du på den andre siden skal skaffe deg en ny forsikring, for eksempel fordi du har kjøpt deg ny bil, bør du søke rundt på markedet hos de ulike selskapene for å sjekke vilkår og pris. Dette kan gjøres enklere hos anbudstjenester der du får uforpliktende tilbud med gode priser. Ved å benytte deg av anbudstjenester vil du også spare tid.

Det første du bør gjøre før du skaffer forsikring eller bytter selskap, er å se gjennom de forsikringene du allerede har for å sjekke at du ikke er dobbelt opp forsikret. Dette er helt unødvendig og kan spare deg for penger ved å kvitte deg med en. Deretter kan du gå videre å se på priser hos de ulike forsikringsselskapene. Dersom du er medlem av ulike organisasjoner kan dette gi deg fordeler hos enkelte forsikringsselskaper. Sjekk derfor opp om din organisasjon har medlemsfordeler og hva det går ut på.  Videre bør du sjekke samlerabatt hos ditt forsikringsselskap. Som oftest gis det en prosentvis rabatt dersom du har flere forsikringer hos samme forsikringsselskap. Det er allikevel ikke sikkert at dette vil gi deg den beste totalprisen, men det er verdt å sjekke.

Oppsummert:

  1. Finn ut hvilke forsikringer du har behov for
  2. Sjekk de forsikringene du sitter på i dag
  3. Hva kan du få i rabatt fra organisasjoner, samlerabatt eller redusert forsikringspremie gjennom for eksempel å ha boligalarm?
  4. Benytt deg av en anbudstjeneste for å spare tid og penger, og få et godt uforpliktende tilbud i dag.