Kategorier
Forsikring

Sjekk forsikring: Spar penger

Det nye året står for tur, og da kan det være greit å begynne å rydde opp i økonomien. Det er dumt å bruke unødvendig mye penger på forsikringer. Det er helt klart at du bør ha forsikringer, men du gjør det lurt i å sjekke priser hos de ulike forsikringsselskapene. Da får du nok en aha-opplevelse over hvor mye det faktisk er mulig å spare inn ved å bytte selskap eller å forhandle frem en bedre pris. Til tross for at det er flere tusen kroner i året å spare på å holde seg oppdatert på markedet, så er det relativt få som faktisk bytter forsikringsselskap.

Det er flere måter å spare penger på forsikringene dine. Det første du må gjøre er å gå igjennom alle forsikringene du har i dag. Dersom du har valgt å spre de ut på forskjellige selskaper, kan det være lurt å sjekke hvor mye rabatt du vil få dersom du samler alle forsikringene i det samme selskapet. Det er ikke alltid dette blir det billigste alternativet, men ofte så får man et større fradrag (også kalt bonus) på forsikringspremien desto flere forsikringer man har i samme selskap. Det er derfor verdt å sjekke totalprisen i et og samme selskap. Du kan gjerne ta kontakt med kundeservice i selskapet så blir det lettere for deg, samt at de kan komme med gode tilbud.

En annen viktig ting er å sjekke om noen av forsikringene overlapper hverandre. Du trenger nemlig ikke dobbelt opp med forsikring.

Når du så sitter med en oversikt, kan du benytte deg av anbudstjenester til å hente inn tilbud fra ulike forsikringsselskaper og finne ut hvilket selskap som tilbyr den rimeligste forsikringen. Selv om det er lett å se skogen for bare trær, så husk å sjekke vilkårene i forsikringen, ikke bare prisene. Det viktigste er selvsagt at forsikringen dekker det du har behov for.

Dersom du ønsker å bytte forsikring så er det greit å vite at dette ikke er en vanskelig prosess. Man kan når som helst gjennom året bytte forsikringsselskap når man ønsker det – det eneste som kreves er en måneds varsel og utenom hovedforfall.