Kategorier
Forsikring

Skal du ut å reise?

Da bør du huske reiseforsikring! Dersom noe skulle skje på tur er det godt å vite at du har en reiseforsikring som dekker deg. Uansett hva det skulle være, om du må på sykehuset, du mister bagasjen eller kommer forsinket frem. Det er mye en reiseforsikring dekker, men som du kanskje ikke merker før du eventuelt måtte trenge den. Forsikring skal gi deg økonomisk trygghet, og særlig reiseforsikring er viktig for å få hjelp ved ulykker.  I utlandet er helsesystemet annerledes enn i Norge, og du kan risikere å måtte ut med mange tusen kroner for selv små ting. Har du ikke pengene, så kan du risikere å ikke få hjelp. Skaff deg derfor reiseforsikring før du drar på reise!

Når du skal velge reiseforsikring så må du huske på å lese vilkårene. Et av vilkårene som varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap er antall dager på reise du blir dekket. Dette varierer fra 45 dager og helt opp til inntil 75 dager. Noen selskaper varierer antall dager etter hvor mye du betaler i forsikringspremie, men du kan eventuelt utvide reiseforsikringen med flere dager dersom du skal på reise lenger enn maks antall dager i din reiseforsikring. Eventuelt kan du kjøp en tilleggsforsikring. Reiseforsikring gjelder for alle land i verden.

Hva ellers dekker en reiseforsikring?

Dersom bagasjen går tapt under flyreisen eller kommer forsinket frem til reisestedet så vil du med en reiseforsikring kunne få dekket nok til å kjøpe inn det du trenger frem til bagasjen kommer frem. Dette gjelder likevel ikke dersom det er på reisen hjem, ettersom man regner med du har det du trenger hjemme hos deg selv – selvfølgelig nok.

Reiseforsikring dekker også avbestilling av turen til et gitt beløp, eventuelt ingen begrensning ved visse forsikringer og dersom man betaler en økt forsikringspremie. Videre dekker forsikringen om det en forsinket reiserute.

Hvilket selskap du skal velge ved kjøp av reiseforsikring er opp til deg, men husk å sjekke vilkår så vel som pris!