Kategorier
Forsikring

Er du student? Pass på at du har disse forsikringene.

Mens man er student og forhåpentligvis lever livet på si, er det kanskje ikke alltid så lett å huske på at det er en del «voksenting» man må ta seg av. Dersom du er student burde du passe på at du har disse forsikringene.

Foreldrene dine blir trolig utrolig takknemlige hvis de hører at du har skaffet deg alle nødvendige forsikringer. Det gjør at både de og du kan føle dere trygge. Så hvilke forsikringer trenger du egentlig?

Innboforsikring

Mange unge dekkes av foreldrenes innboforsikring, selv om boligen ligger i en annen by. Dette fordi de er registrert på mor eller fars adresse i folkeregisteret. Du bør finne ut om dette gjelder deg, eller om forsikringen til mor og far setter grenser for dette. Pass på at du har gyldig innboforsikring. Dersom du bor i kollektiv bør du passe på at du har låst soveromsdør. Snakk også med forsikringsselskapet ditt om betingelsene med tanke på at du bor i kollektiv.

Reiseforsikring

En helårs reiseforsikring sikrer deg både på helgeturene og når du drar ned til studentkroa. En reiseforsikring trenger ikke å være dyrt, og gjør at du kan reise på ferie og føle deg trygg.

Sjekk reiseforsikringen
Sjekk at du har reiseforsikringen i orden

Uføreforsikring

Skulle du bli ufør som student, risikerer du å ende opp som minstepensjonist eller i beste fall med en lav uførepensjon fra Folketrygden. Derfor bør du kjøpe deg en forsikring som dekker uførhet både ved ulykke og sykdom.

Det kan hende du også trenger andre forsikringer, dette kan du få hjelp til å finne ut av hvis du tar kontakt med et forsikringsselskap. Det er for øvrig veldig viktig å sammenlikne priser og betingelser. Gjør grundig research før du bestemmer deg – det kan du spare mye på.