Kategorier
Forsikring

Ung og på reisefot?

Er du ung og planlegger å legge ut på en reise? Da bør du sjekke om du har behov for forsikringer på veien.

Hvem husker ikke forventningene når man skulle legge ut på de første reisene sammen med venner, uten foreldre på slep? Tanken på å oppleve nye kulturer, gjerne helt på andre siden av jordkloden. Uansett hvor spennende og opplevelsesrike reisene er, så kan man ikke beskytte seg mot at ting skal skje. Verden er stor, folk er forskjellige og kulturene kan kollidere. Det kan være noe så enkelt som at man ranes på åpen gate og blir fratatt alle penger og pass i prosessen. Da er det ekstra viktig at man er forsikret slik at man får hjelp der man er og at hjelpen kommer raskt.

Reiseforsikringer

Det første du bør sjekke før du skal reise er hvilke forsikringer familien har og hvorvidt du fremdeles er dekket av familiens forsikringer. Det er avhengig av din alder og hvor du faktisk har bosted. Om det benyttes et av familiens kredittkort til å bestille reisen, kan det være at man har reiseforsikring der. Hvis man ikke er dekket av familiens kollektive reiseforsikringer så bør man altså bestille en selv.

Hva bør du tenke på når du kjøper reiseforsikring?

Det første du må se på er hvorvidt du vil forsikre bare den reisen, eller om du ønsker å bestille en helårsreiseforsikring. Når du eventuelt bestiller helårs reiseforsikring så må du sjekke vilkårene og se på hvor mange reisedager man kan ha sammenhengende, spesielt om du har tenkt deg ut på en lang reise. Noen forsikringsselskaper har begrensinger på hvor lange reiser du kan ta om gangen. Andre dekker deg fra du går ut av døra hjemme og til du er hjemme igjen. Enten du skal til butikken eller USA.

Husk også å betale forsikringen din, slik at du ikke opplever at du ikke får hjelp om det oppstår problemer. For forsikringen gjelder bare så lenge du er oppdatert med betalingene. Ha alltid forsikringskort tilgjengelig i lommebok eller på mobilen, slik at informasjonen er lett tilgjengelig for deg.

Uansett hvor du skal er det viktig med reiseforsikring.
Det er viktig å ha riktig reiseforsikring før man tar turen ut i verden.