Er du ung og trenger bilforsikring?

Det er ikke alltid like lett å få forsikring på plass når man er ung og kanskje nettopp har fått lappen, men vi har noen gode tips til deg!

Er man under 25 år så er det ikke så lett å få gode priser på bilforsikringer, uansett hvor flinke sjåfører man er. En av årsakene til dette er at det mer eller mindre forventes at man har minst en ulykke de første årene man har lappen. Man er ung, uerfaren og uansett hvor god kjøreskolen er, er det ikke alt den kan forberede deg på. Mange har gjerne forsikring under foreldrene de første årene, men det er ikke alle som kan det.

Sjekk de forskjellige selskapene

Skal du ha forsikring bør du sjekke ut de forskjellige selskapene sine pakker, priser og ikke minst vilkår. Du kan gjøre dette manuelt med å hente inn priser selv hos de selskapene som du anser som aktuelle. Dette er tidkrevende og du bør ha gjort dette i god tid før du skal skaffe deg bil ettersom du ikke kan kjøre bilen uten forsikring.

Den absolutt beste måten å sjekke priser på er via anbudstjeneste. Der legger du ut den nødvendige informasjonen sammen med ditt ønske om forsikring og om du ønsker bestemte vilkår. De forskjellige forsikringsselskapene tar så kontakt med deg og du får tilbud du kan sjekke vilkårene på før du bestemmer deg. Du ønsker selvsagt laveste prisen for de beste vilkårene og med lav egenandel.

Bilforsikring for unge
Skaff deg bilforsikring og vær dekket på veien

Høy bonus gir lavere pris

Forsikringsselskaper lokker ofte med bonuser og dette er en god måte å sørge for at du alltid har lave priser på din forsikring når du er under 25 år. Er du en flink sjåfør som ikke er nødt til å benytte deg av forsikringen veldig ofte, øker din bonus, og dermed får du lavere pris på egenandeler og selve forsikringspremien. Dette handler om hvilken risiko du utgjør som kunde, og hvorvidt de kommer til å tjene penger på deg eller måtte ut med stadige oppgjør.

Sjekk gjerne forsikringene dine med et års mellomrom for å sørge for at du har de laveste prisene og de beste vilkårene.